De leukste webshop voor unieke handgemaakte hebbedingen!

Zonder logo ben je nergens!

Zonder logo ben je nergens!

Zonder logo ben je niets. Een juist logo geeft je bedrijf een identiteit, een 'gezicht' naar buiten toe.En hoe simpel is de naam HanneHaves eigenlijk? Hanne is van Hanneke en Haves van Hebbedingen. Het klinkt ook wel internationaal omdat het een beetje is afgeleid van Wannehaves.

De zoektocht naar een naam

Oké, de kogel is door de kerk: ik ga een webshop beginnen. Dat was zo ergens eind maart. Dat ik een unieke webshop wilde starten was zeker. Allereerst moesten alle items handgemaakt zijn. Leuk, hip, mooi, kleurrijk, cool, gaaf enne …. het moesten 'dingen' zijn die ikzelf wilde hebben. Hebbedingen dus.
Een heel weekend lang heb ik achter mijn computer en iPad gezeten. Research noemen ze dat. Dan had ik een naam bedacht die ik vol verwachting intikte op Facebook of Google……………maar helaas; die was er dus al. Het moest iets origineels zijn, kort, krachtig, wel herkenbaar, iets eigens… en het liefst ook nog met een .com erachter.

Maandagochtend…

Na een nacht vol gewoel en vele namen die rondspookten in mijn hoofd werd ik na een diepe slaap wakker. Het eerste wat op plopte in mijn gedachten toen ik wakker werd was: HanneHaves!
Na een snelle check op Facebook en Google bleek de naam nog niet te bestaan. YES! Dat was stap 1. Ook na een check op de beschikbaarheid van de domeinnaam stond het signaal nog steeds op groen. Snel stuurde ik een mail naar Stephan (Miracle-Solutions) met wie ik al jaren samenwerk en websites bouw, of hij de naam hannehaves.nl en .com wilde claimen voor mij. Geregeld dus.Het logo

Hoe simpel is de naam eigenlijk: Hanne van Hanneke en Haves van Hebbedingen. Klinkt ook wel internationaal, beetje afgeleid van Wannehaves. De naam was er, maar toen het logo nog. Ik vroeg een vriendin, toen nog collega, Imke (Designstudijo) om het logo voor mij te ontwerpen. In de briefing zette ik het volgende:
• het logo moet simpel zijn;
• ik ga voor een woordmerk, maar laat mij graag verrassen;
• makkelijk toepasbaar op een stoffen label, of op een bedel;
• langwerpig maar ook vierkant toepasbaar;
• kleuren zwart, taupe of bruintinten.
 

Het resultaat

Enkele weken later was het logo er dan en ik ben er tot op de dag van vandaag superblij mee! Na maar één tussenstap heeft Imke de gekozen versie verder uitgewerkt. Ze heeft ook nog de combinatie gemaakt met een logo en een lettertype, een beeldmerk dus. De in elkaar geschoven letters H lijken ook nog eens op een stiksel dat weer verwijst naar de handgemaakte producten in de webshop. Kortom HanneHaves is echt officieel. En dat heb ik ook nog maar even op mijn auto vereeuwigd ;-)

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden