
Recept: Heerlijke Pompoensoep met gember
Het is buiten koud en guur en dan is pompoensoep een van mijn favoriete gerechten. Dit recept van deze lekkere dikke soep met kruidige gember is mijn favoriet. Ik maak m vaak en dan schuiven er graag vriendinnen aan om mee te smikkelen. Dus op veler verzoek hier het heerlijke recept.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 2 uien
- 3 el olijfolie
- 1 grote winterwortel
- 1 kleine zoete aardappel
- 600 g pompoen (biologisch)
- 2 cm verse gember
- 1 rode peper
- 3 tenen knoflook
- 1 a 2 bouillonblokjes tuinkruiden (naar eigen smaak)
- eetlepel ras el hanout kruiden
- 750 ml kraanwater
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook en ui 5 min. Boen de pompoen aan de buitenkant schoon en snijd de pompoen in parten (met schuil en al) en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Schil de zoete aardappel en boen de winterwortel goed schoon en snijd de beiden in kleine blokjes.
Voeg de pompoen, winterwortel, zoete aardappel, rode peper, gember toe aan de knoflook en ui. Schep ongeveer 5 minuten de groente om. Intussen breng je het water aan de kook in een waterkoker en voeg dit toe met het bouiliontblet(ten). Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden.
Heerlijk met wat brood, crackers of toast met kruidencrème zoals boursin.
Eet smakelijk!!
TIP 1!
Wil je de pompoen gebruiken voor versiering (kijk naar het filmpje)? Schraap dan zoveel vruchtvlees mogelijk uit de pompoen. Vul de ingrediënten voor de soep dan aan met extra winterwortelen en zoete aardappelen.
TIP2!
Gooi jij de pitten van de pompoen weg? Niet doen je kan ze heerlijk roosteren. Klik hier voor een lekker recept.