De HappyHerfst Challlenge van Houtmoed

De HappyHerfst Challlenge van Houtmoed

Ook dit jaar doe ik weer vol enthousaisme mee met de #HappyHerfst challenge van Maaike van Houtmoed. Content maken is soms best lastig omdat ik niet alleen meer mijn sieraden wil delen maar juist heel veel Happy Hippie Stuff voro jou. Marieke van bedacht voor iedere dag in oktober een prompt: zo heb ik iedere dag een leuk onderwerp voor mijn bericht. Ik maak er een mooie foto bij en schrijf er een leuke Happy tekst bij. 

En weet je wat het leuke is, jij kan ook meedoen. Iedere dag is het leuktse maar dat hoeft natuurlijk niet. Wanneer je de hashtag #HappyHerfst gebruikt, delen we al die positiviteit en happy stuff met elkaar (als je een openbaar profiel hebt, natuurlijk. Anders kunnen de anderen het niet zien). Wel zo handig èn gezellig! Uiteraard mag je overal jouw eigen creatieve draai aan geven. Mooie foto’s, schilderijtjes, tekeningen, of ga lekker boomerangen en hyperlapsen!

Dus...... geen inspiratie? Hieronder voor iedere dag een prompt (onderwerp) waar je aan kunt denken. Ik wens je, mede namens Maaike, veel plezier met jouw #HappyHerfst!

1: Klaar voor de start!

Dag 1 van de #HappyHerfst challenge! De start dag, we gaan los 
Waar denk jij aan bij klaar voor de start? Je favoriete sport? De werkdag of de start van een nieuwe maand? Of is er iets waar je aan gaat beginnen, waar je ons allemaal deelgenoot van wilt maken?

2: Lekkerste herfstpot

De herfst… en al het lekkere eten dat de herfst met zich meebrengt. Stoofpotjes, stamppotten, heerlijke soep… welke herfstmaaltijd vind jij het allerlekkerst?

3: Wat ik doe

Lekker rechttoe rechtaan: wat doe jij? In het dagelijks leven, of precies op dit moment? Show het!

4: Knus binnen

De herfst is natuurlijk hèt seizoen om heerlijk te cocoonen. Hoe zorg jij voor dat knusse gevoel? Welk hoekje in huis vind jij het gezelligst?

5: Shout out

Dat warme, gezellige herfstgevoel, daar geniet je samen van! Welke topper zou jij vandaag in het zonnetje zetten? Welke kleine ondernemer? Welk familielid? Of verdient je beste vriendin vandaag een lief bericht?

6: Even voorstellen!

Wie ben jij? De echte dare-devils laten nu natuurlijk het gezicht achter het account zien! Maar als je dat heel spannend vindt, dan kies je toch voor iets anders? Iets typisch jij!

7: Typisch herfst

Poppetjes van kastanjes, pompoenen versieren, heerlijke romige soep of regenbuien op je knar: wat is voor jou typisch herfst? Ben heel benieuwd waar je mee komt!

8: Dichtbij

Een close-up foto van je lievelingsplant, de kringloopwinkel op de hoek, of iemand die je heel dierbaar is. Waar denk jij aan bij het woord dichtbij?

9: Ver weg

Ooooo… vakantie! Dat kan ver weg. Of die close-up van gisteren, daar neem je nu een foto op afstand van.
Eens even lekker knuffelen met je vriendinnen, dat is helaas ook ver weg. Ben benieuwd wat jouw interpretatie is van ver weg!

10: Gezelligheid

Wat vind jij nu echt gezellig? Samen wandelen, samen borrelen? Houd je juist van dat rustmoment aan de eettafel? Ik ben benieuwd!

11: Plantjes

Hou jij ook zo van groen in huis? Ben je gek op stekjes? Werk je graag buiten in de tuin? Of heb je juist helemaal niks met plantjes?

12: Tegen de regen

Het is bijna half oktober, dus ik neem aan dat we al aardig wat buien op ons dak hebben gehad. Wat doe jij tegen de regen? Of stamp je juist lekker in de plassen?

13: In het zonnetje

Jaaaa, die herfstzon! Dat het al lekker fris is buiten, maar de zonnestraaltjes toch je wangen kietelen. Ik hou er van. Jij ook? Of is er wellicht figuurlijk iemand die je ‘in het zonnetje’ wilt zetten?

14: Handgemaakt

Wat zijn handgemaakte en ambachtelijke producten toch fantastisch! Het meest blij word ik van zelfgemaakte dingen in huis. En met Houtmoed hoop ik natuurlijk dat blije ei gevoel te delen, als ware het een virus! Heb jij iets moois gemaakt, of iets handgemaakts gekregen? 

15: Words to live by

We hebben allemaal wel een favoriet gezegde, of een mooie quote waar je een warm gevoel van krijgt. Zo’n tegeltjesspreuk waar je blij van wordt. Vandaag gaat het om die ene quote die jou helpt in het dagelijks leven. Verras me!

16: Droom groots

Als ik de baas zou zijn van het journaaaaaaalll… 
Stel dat jouw grootste, mooiste droom uit zou komen? Hoe zie je dat voor je?
Even lekker fantaseren over wat er zou kunnen zijn, daar word je blij van. Ik ben heel benieuwd hoe groots jij droomt!

17: Koffie/thee

Okee, ik wilde eigenlijk alleen koffie als prompt. Maar die hele team koffie/team thee battle laatst op insta (hoe heerlijk vrolijk was dat!!) heeft me doen beseffen dat er wellicht iets meer ruimte mag zijn voor thee. Hihihihi.
Leef je vandaag helemaal uit, en kom maar door met die koffie en thee anekdotes!

18: Lekker lezen

Mocht je me wat langer volgen dan weet je dat ik gek ben op lezen! En de herfst is hèt seizoen om eens lekker met een boek op de bank te kruipen. Wanneer heb jij voor het laatst een boek gelezen? Of ben je meer van de tijdschriften?

19: Herfstbladeren

Geen herfst zonder prachtige bladeren! Welk blad is jouw favoriet? Of ben je juist fan van het hele bos?

20: Op de bank

Zelf denk ik gelijk aan een dekentje, lekker Netflix kijken of gezellig op vrijdagavond met een wijntje de week afsluiten. Maar misschien moet jij wel gelijk aan je spaarrekening denken! Of aan je werkbank, dat kan ook. Vandaag staat in het teken van de bank!

21: In de kast

De boekenkast, de kledingkast, een prachtige open kast met kunstwerkjes er in… of je servies. Welk ding in de kast zet jij vandaag in de spotlight?

22: Mooiste compliment

Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen? Of hebt gegeven? Ik ben heel benieuwd!

23: Gekkigheid!

Van gekke dingen kun je zó vreselijk blij worden! Wat dacht je van barbecue’en in de winter, of Last Christmas draaien in juni (je weet dat ik dat doe!). Wat is jouw favoriete gekkigheid om te doen? Heb je een guilty pleasure?

24: Als het donker wordt

De avond valt steeds eerder. Jammer dat de lange zomeravonden voorbij zijn, maar ook weer heel gezellig! Wat is jouw manier om met het donker om te gaan?

25: Herfstkleuren

Het is natuurlijk wel #HappyHERFST! Welke herfstkleur maakt jou blij? Of is het juist de combinatie van kleuren? Ik ben heel benieuwd naar alle foto’s van vandaag!

26: Werkplek

Kun jij daar ook zo van genieten: achter je bureau kruipen en even lekker aan de slag? Daarnaast vind ik het ook heerlijk om helemaal los te gaan met vilt op de vloer van de zolder. En jij? Hoe ziet jouw werkplek er uit, thuis of op kantoor?

27: Blije kriebels

Deze mag je zo breed invullen als je zelf wilt! Waar krijg jij blije kriebels van? Of, als je ze niet hebt, hoe krijg je ze dan alsnog?

28: Dekentje

Zodra het frisser wordt, ben ik een groot fan van heerlijke dekentjes! Wel lekker warm, en de thermostaat blijft lekker laag. En jij? Doe jij aan dekentjes?

29: Hergebruik

Waar denk jij aan bij hergebruik? Is het afvalscheden zodat het door een ander kan worden hergebruikt, is het een spijkerbroek die een poef werd? Of een familiestuk dat van generatie op generatie over gaat? Vandaag staat in het teken van duurzaamheid en hergebruik!

30: Work in progress

Actieve klussers & handmade lovers opgelet! Welk project ben je mee bezig? Welk DIY-werkje ben je aan het maken? Of ben je misschien zelf nog work in progress, dat kan natuurlijk ook 

31: Leef je uit!

De laatste dag van deze challenge. Welk onderwerp zou jij nog kiezen? Wat wil je nog een keer delen, of wat doe jij om je uit te leven? Deze laatste dag is helemaal open. De keus is aan jou!

Dat waren ze, alle 31 prompts. Ben je er klaar voor en heb je er ook zo’n zin in? Doe dan gezellig mee met deze vrolijkmakende instagramchallenge! Dan maken we er samen een supergezellig herfst van.

Heb je nog vragen? Kijk dan eens bij de blog van Maaike veelgestelde vragen over deze challenge ~ in een blog van vorig jaar. of stel je vraag hieronder.

 

Happyherfst2020

Terug naar blog