Een beetje het Spaanse leven

Een beetje het Spaanse leven

Wie mij een beetje kent weet dat ik een grote liefde heb voor Spanje, in het bijzonder Ibiza en het eten en drinken. Tapas, Sangria.... echt smullen.

Een beetje Spanje thuis

Sangria! Heerlijk, ik ben er dol op en daarom heb ik de afgelopen jaren ieder recept dat ik kon  uitgeprobeerd. Met cava, rode of witte wijn, fruit zelfs een recepten zonder alcohol. Sangria kun je in Spanje niet per glas bestellen, je bestelt het per karaf en deelt het met iedereen waarmee je op het terras, strand zit of tijdens het eten aan tafel. Maar natuurlijk ook lekker thuis, en dan in grote hoeveelheden. Ja ja, die heb ik ook in mijn recept.

Dit is mijn favoriete sangria recept

  • één fles (plm. 75cl) rode wijn
  • 250 ml cava
  • het sap van 1 sinaasappel maar een limoen mag ook
  • je mixt met grof gesneden sinaasappels, mango, meloen,
  • blauwe bessen
  • ijsklontjes erin en mijn geheime ingrediënt: 2 stevia zoetjes ☺

TIP: Maak de sangria een uur of 2 van te voren zodat het fruit de sangria opzuigt.

Nog meet Sangria recepten ontvangen, ook zonder alcohol? Meld je dan aan bij HanneHaves en ontvang het e-book: Mijn heerlijkste Sangria recepten.

Sangria recepten van Hanneke

Tapas? Dat zijn voor mij Pimientos de Padrón 

Groene pepertjes in olie en zeezout uit de oven: Pimientos de padrón. Ik ben er dol op! Natuurlijk smaken ze het lekkerste als je ze in Spanje eten maar als je ze in Nederland kan vinden, maak ze dan zelf, de bereiding is heel simpel.

Ingrediënten

  • 400 Padrón pepers kleine groene pepers
  • 2 grote tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • grof zeezout

Bereiding
Ontvel de tenen knoflook en snijd ze in vier partjes. Pak een pan en zet op hoog vuur. Schenk de olijfolie erin en laat warm worden. Was de pepers even schoon met water droog ze goed af. De knoflook partjes even bakken in de opgewarmde olijfolie. Direct de pepers erbij. Laat ongeveer 30 seconden even goed bakken, bijna frituren voordat je ze omdraait. Rondom bakken en prik even met een mesje in de pepers zodat de lucht eruit gaat. Ze zijn klaar als je wat ‘bruine’ vlekjes ziet. Schep ze uit de pan zonder de olie mee te nemen en leg ze in een kom met wat keukenpapier. Je wilt niet teveel olie proeven en nu zeezout er overheen en even omroeren.

In een mooi schaaltje serveren en klaar ben je!

Pimientos de Padron recept HanneHaves

 

Nog meer weten over tapas? Lees dan mijn blog op Happlify: Dé tapas ins & outs van Ibiza-fan Hanneke + heerlijke recepten

 

Mis geen Happy Hippie News meer

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen worden eerst goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.