Eiland liefde: Ibiza

Eiland liefde: Ibiza

Augustus 2013, mijn eerste kennismaking met Ibiza. En ja voor het eerst op Ibiza moet je naar de magische plek EsVedra. Samen met mijn vriendinnen en de kids gingen we tegen zonsondergang naar deze magische plek om te ervaren, te zien met eigen ogen en te voelen waaraan de plek zijn mythe dankt. 

De mythes van EsVedra

Er zijn veel mythes en legendes rondom Es Vedra die de mysterie bevestigen van dit rotseiland in de zee. Es Vedra ligt vlak voor de kust ten zuidwesten van Ibiza, in het natuurgebied van Cala d’Hort. Daar liggen een paar kleine rotseilanden. Es Vedra, een rotspartij van 400 meter hoog, is de grootste en haar kleinere zusje Es Vedranell ligt ernaast. Samen met het buureiland Els Illots de Ponent horen ze bij het natuurreservaat Cala d’Hort. De eilanden zijn onbewoond en je mag er ook niet komen. Maar waar komt nu de mythe vandaan, het zijn immers gewoon een paar eilandjes in de zee. Mis, de rotsen bestaan uit kalksteen en hebben een hoge concentratie metalen en mineralen. Deze zenden een enorm groot magnetisch veld uit. Het behoort zelfs top de top 3 van meest magnetische krachtplekken op aarde! De plek verstoort kompassen en sommige mensen zeggen het ook echt te voelen. 

Es Vedra en haar kleinere zusje Es Vedranel

Mijn camera stopte ermee

En ja dat er iets is heb ik zelf ervaren. Gewapend met kleedjes en camera wilden we foto's maken. En daar ging het mis mijn camera met volgeladen batterij blokeerde, ik kon geen een foto maken, gewoon niks noppes nada. Terwijl ik net daarvoor aan het strand nog foto's had gemaakt. Gellukig hadden we onze telefoons en die werkte wel. We hebben daar genoten, gezongen, gelachen en een spectaculaire zonsondergang gezien.

Weer terug bij de auto, geloof het of niet, werkte mijn camara weer top. Zou het dan toch die magie zijn geweest of was het gewoon dat magnetisch veld dat daar juist samenkomt 😉

 

Tanit de godin van vruchtbaarheid  

Men zegt ook wel dat de energie van Ibiza wordt bepaalt door Es Vedra. Het wordt ook wel het heilige eiland de Fenische godin Tanit genoemd, de godin van de vruchtbaarheid. Ze kwam als heilige moeder naar Ibiza en werd later beschermheilige van het eiland.

Ibiza, Es Vedra daar begon HanneHaves 

Iedere keer ga ik weer terug

Ik ben in de jaren er na nog vaak bij Es Vedra geweest en zal er blijven komen. Want iedere keer is de ervaring weer anders. Het gezelschap, het tijdstip van de dag, het moment in het jaar, de magie...... magische rots tot snel weerzien.  

Hoe kom je bij Es Vedra

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen worden eerst goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.