Good luck coins, sieraden met munten

Good luck coins, sieraden met munten

Wist jij dat het dragen van sieraden met 'muntjes' symbool staat voor het brengen rijkdom en welvaart? Heel lang geleden nog voordat een munt een betaalmiddel werd. Ooit betaalden we door te ruilen, erna kwamen de florijnen en de guldens en in 2015 betaalden we voor het eerst meer aankopen met de pinpas dan met contant geld. 

Geschiedenis van muntsieraden

Het eerste echte betaalmiddel was zout, dat was een kostbaar product, omdat ze er levensmiddelen in bewaarde. In het Romeinse Rijk werden soldaten uitbetaald in ‘sal’, het Latijnse woord voor zout. Hieraan dankt ool ons huidige ‘salaris’ haar bestaan. De eerste geldmunten doken 700 voor Christus op. Klompjes goud en zilver werden hiervoor plat geslagen. En om te herkennen waar de munten vandaan kwamen werd er beeltenissen ingeslagen van en koning of landheer. En daarom is het dragen van sieraden met munten een symbool van rijkdom en geluk.

Laat t rinkelen om je pols

Maar je mag ze ook dragen omdat ze gewoon zo lekker rinkelen Deze armbanden hangen vol met kleine gelukjes. Aan de schakels zijn verschillende soorten muntjes bevestigd in verschillende groten. Je sluit de armband strak om je pols met een kapittelslot van een ring waar een staafje doorheen gaat. 

 Zilveren muntjes armband HanneHaves 

Geluk in je oren

Pequeñas, kleine oorbellen blijven een trend om te dragen. Helemaal leuk als je meerdere gaatjes hebt. Dan kun je ze fijn combineren.

Aan deze kleine oorbelletjes hangt een klein boho druppel bedeltje en ze hangen aan vergulde oorringetjes.

OORBELLETJE PEQUEÑAS, MENTA DE ORO Hannehaves Oorbelletje Pequeñas, Menta de Oro HanneHaves

 

Waarde om je hals

Ook in veel kettingen verwerk ik munten, voor een beetje extra geluk ;-) 

 Korte ketting: Cortas Arco Iris HanneHaves  

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen worden eerst goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.