Pizza... heeee Pizza!!

Pizza... heeee Pizza!!

Is het vandaag “Internationale Pizzadag” of niet?  Nou ja anyway ik ben gewoon een liefhebber van Pizza dus..... vandaag, 16 februari vieren we dat het Pizzadag is! 

Natuurlijk geeft iedereen als antwoord Italië op de vraag  waar komt de pizza  vandaan. Als Ibiza liefhebber zou ik natuurlijk graag Spanje zeggen maar hé, daar komen de niet te versmaden tapas vandaan.  Maar ff terug, is het juist? Komt de pizza van oorsprong uit Italië? Het precieze ontstaan van de pizza kent meerdere verhalen maar wat sowieso zeker bekend is dat de “pizzabodem” al duizenden jaren wordt gebakken. Het begon met ronde broden  die men gebruikte als bord en via archeologische vondsten weet men dat de Vikingen in de negende eeuw na Christus al platte ronde deegbodems met daarop allerlei ingrediënten aten. Feit is dat men in Napoli (Napels) in de 17e eeuw startte met het maken van de “picea”; deeg dat werd belegd met makkelijk verkrijgbare goedkope ingrediënten zoals uien, spek, olie, olijven en kruiden. Toentertijd een typisch gerecht voor de armen, nu smult iedereen van de “pizza”.

Natuurlijk kan je ze kant en klaar kopen in de winkel, vers of diepvries of bel je thuisbezorgd. Maar he, je kan ze ook snel zelf maken. Via deze link zie je een aantal handige en vooral simpele pizza recepten >> Klik Hier

Eet smakelijk!!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen worden eerst goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.