Skip naar de inhoud
Recept: Strooigoed mash up

Recept: Strooigoed mash up

En dan is het heerlijk avondje weer voorbij en heb je chocoladeletters, speculaas, schuimpjes en strooigoed over. Dat kan je dan de dagen er na opeten of.......

Maak een heerlijke strooigoed mash up. Echt te lekker!!

Hoe je het maakt? Te simpel want je hoeft niet te bakken  of te komen. Het enige dat je doet is de chocolade en boter smelten, en vervolgens meng je alles door elkaar en laat je het in de koelkast opstijven zodat je het kunt snijden.

Heerlijk om ik grote brokken op tafel te zetten of lekker in een schaaltje bij de thee of op de bank voor de tv.s

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 2 uur inclusief afkoelen en uitharden

Aantal: 30 tot 40 brokken
Ingrediënten:

100 gram ongezouten boter
250 gram pure, melk of witte chocolade (maar dan wel apart smelten en over de mash up gieten)
3 eetlepels honing
175 gram kruidnoten
100 gram schuimpjes, tum tum etc,
Extra benodigd: een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 25 bij 25 cm. 
Bereiding:

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Hak de kruidnoten en schuimpjes grof.
  • Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade en honing op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren.
  • Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de 2/3 van de kruidnoten en schuimpjes. Zorg er voor dat het goed gemengd is.
  • Giet het chocolade kruidnotenmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige kruidnoten en schuimpjes.
  • Laat de kruidnoten rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.
  • In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

En smullen maar!!

Bron: Brenda Kookt

Eerdere artikel Welke nieuwe kleur 2020 is jouw favoriet?
Volgende artikel Recept: Heerlijke Pom­poen­soep met gem­ber

Laat een reactie achter

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn

* Verplichte velden