Verborgen schatten

Verborgen schatten

Deze doosjes was ik toch helemaal vergeten. Gekocht op een marktje tijdens mijn reis naar India. Een van de meest memorabele reizen die ik ook gemaakt heb. Welke plaats het was weet ik niet meer want in Noord India heeft iedere stad zijn specialiteiten.

Iedere stad zijn eigen souvenir

Jaisalmer, dat midden in de woestijn ligt, staat bekend om producten van (kamelen) leer. Udaipur is de stad waar je kleding kan laten maken van zijde (en natuurlijk van de James Bond film Octopussy). In Jodhpur, bekend om de baluwe huizen, kocht ik de heerlijkste kruiden voor curry's. 
 

Beschildere theedoosjes

Maar waar ik deze door (thee)doosjes heb gekocht? Anyway ze stonden dus te verstoffen in een doos op zolder. Af en toe heb ik dan van die kriebels en moet alles op de kop. Neem ik mij voor om echt op te ruimen en dan gaat er veel naar de kringloop. Of als het echt niets meer waard is de prullenbak in.

Maar met deze vondst was ik onwijs blij mee dat ze weer tevoorschijn kwamen. Ze zijn van binnen ook heel mooi gelakt en van buiten met de hand beschilderd. Echt want ik stond er met mijn neus bovenop hoe ze werden gemaakt.

OORBELLEN GOTA DE PLATA TURQUESA DE BOHEMIA
 
OORBELLEN COLGANTES BOHEMIOS AZUL

Het zijn eigenlijk een theedoosje maar ik bewaar er nu mijn sieraden in. En af en toe gebruik ik deze om te fotograferen zoals met deze echte mooie bellen. Links gemaakt van antiek zilver met en druppelsteen van turquoise howliet.

En rechts bellen uit de nieuwe collectie Colgantes, langebellen van antiek bewerkt zilver met hangers gemaakt van keramiek kralen in de kleur Delfs blauw.

Meer boho kan niet toch hé. 

Nog meer bohemian bellen gefotografeerd op deze doosjes:

 

OORBELLEN COLGANTES BOHEMIOS ROJO RURQUESA OORBELLEN COLGANTES BOHEMIOS TURQUESA OORBELLEN COLGANTES BOHEMIOS CORAL

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen worden eerst goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.