Mijn favoriete Sangria recept

Mijn favoriete Sangria recept

Sangria, I love it, so much dat ik ieder recept dat ik kon vinden door de jaren heen heb uitgeprobeerd. Met en zonder cava, rood of wit, verschillende soorten fruit en ja zelfs een recepten zonder alcohol.

Ontstaan van Sangria

Maar voordat ik dat doe vertel ik je graag wat Sangria is voor een Spanjaard en hoe de recepten ontstaan. Sangria kun je in Spanje niet per glas bestellen, kan wel hoor maar is eigenlijk niet de bedoeling. Je bestelt het per karaf en deelt het met iedereen waarmee je op het terras, strand zit of tijdens het eten aan tafel. Maar natuurlijk ook lekker thuis, en dan in grote hoeveelheden. Iedereen in Spanje heeft een eigen recept en die smaakt overal anders. Andere wijn, cava, fruit of geheime ingrediënten. Ja ja, die heb ik ook in mijn recept.

Mijn favoriete Sangria recept

Dit is mijn favoriete sangria recept:

 • één fles (plm. 75cl) rode wijn
 • 250 ml cava
 • het sap van 1 sinaasappel maar een limoen mag ook
 • je mixt met grof gesneden sinaasappels, mango, meloen,
 • blauwe bessen
 • ijsklontjes erin
 • en mijn geheime ingrediënt: 2 stevia zoetjes ☺

Tip: Maak de sangria een uur of 2 van te voren zodat het fruit de
sangria opzuigt.


Alcohol vrije Sangria

Virgin Cranberry Sangria

 • 1 citroen
 • 500 ml rode druivensap
 • 500 ml cranberrysap
 • 200 ml sinaasappelsap
 • 250 ml bruisend bronwater
 • 1 handsinaasappel·
 • 100 g diepvries cranberry's
 • ijsblokjes


Bereiden:
Boen de citroen en sinaasappel schoon. Pers de citroen uit. Meng in een grote (bowl)schaal het druivensap, cranberrysap, sinaasappelsap, bruisend water en 1 el citroensap (per 8 personen) door elkaar. Snijd de sinaasappel in plakken. Voeg samen met de cranberry’s en ijsblokjes toe.

Tip: ook lekker met diepvriesframbozen.

Sangria recepten

Wil jij nog meer Sangria recepten ontvangen? Ik maakte er een e-book van. Als je die wil ontvangen klik dan op de button hieronder.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen worden eerst goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.